Bumerangvinter

Slutet av mars och början av april i Helsingfors har varit en sann bumerangvinter eller rumpvinter, som någon föreslog att ‘takatalvi’ skulle kallas på svenska. Det har snöat var och varannan dag och sluttningarna i Brunnsparken är fortfarande täckta av is. Då jag besökte furan en sista gång på ett tag, värmde solen äntligen en aning. Den gradvisa förvandlingen av det snöiga landskapet kan man se på stillbilderna (här). Jag har lagt till ett nytt element till min övning, det vill säga efter Tai Chi posen gör jag den vanliga balansövningen på andra sidan trädet, alltså en yoga asana som kallas det tvåbenta trädet (se bilden) innan jag ställer mig och håller i en gren som avslutning. Med tanke på en eventuell video installation är det besvärligt att ta in ett nytt element mitt i allt, men som övning är serien mycket behagligare på det här sättet. Jag har också bandat in talade anteckningar på engelska efter inspelningarna, och med hjälp av appen också förvandlat dem till text (se här). I förrgår samtalade jag med den lutande tallen och editerade samtalet förutom till en video (se här) också till en episod i podcasten (lyssna här). Ämnet var frågan om det levande, ‘liveness’ som jag kom att tänka på igen i samband med en diskussion om olika sätt att uppfatta det levande i en levande föreställning i och med allt flera online experiment. Jag har också planerat en performance, med arbetsnamnet “Practising with Pines”, som skall framföras den 26.4. som en del av evenemanget Seven of Seven (se här) ordnat av Myymälä2 galleriet. Där använder jag visserligen som material videon som jag spelat in tidigare, bl.a. på Örö. Och den kommer nog inte att stramas, tror jag.

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: