Takatalvi

Maaliskuun loppu ja huhtikuun alku Helsingissä on ollut varsinainen takatalvi. Lunta on satanut harva se päivä, ja Kaivopuiston rinteet ovat edelleen jäässä. Käydessäni männyn luona viimeistä kertaa vähään aikaan aurinko vihdoinkin lämmitti hiukan. Lumisen maiseman asteittaiset muutokset voi nähdä stillkuvista (katso täällä). Olen lisännyt uuden elementin harjoitukseeni, eli Tai Chi asennon jälkeen teen puun toisella puolella tavanomaisen tasapainoharjoitukseni, kaksijalkainen puu nimisen jooga-asanan (katso kuva) ennen kuin menen sen päätteeksi pitämään männyn oksasta kiinni. Mahdollisen videoinstallaation kannalta uuden elementin tuominen mukaan kesken kaiken on hankalaa, mutta harjoituksena sarja on paljon miellyttävämpi näin. Lisäksi olen äänittänyt puhuttuja muistiinpanoja englanniksi kuvausten jälkeen, ja sovelluksen avulla myös muuttanut ne tekstiksi (katso täällä). Toissapäivänä kävin myös keskustelemassa makaavan männyn kanssa, ja laadin siitä paitsi videon (katso täällä) myös podcast-jakson (kuuntele täällä). Aiheenani oli kysymys elävyydestä, joka palasi mieleen keskustelussa erilaisista esityksen elävyyden piirteistä, erilaisten online kokeilujen lisääntyessä. Olen myös alustavasti suunnitellut performanssia, työnimellä “Practising with Pines”, joka esitetään 26.4 osana Myymälä2 gallerian tapahtumaa Seven of Seven (katso täällä). Siinä käytän kuitenkin materiaalina joitakin jo aiemmin mm. Örössä kuvattuja videoita, mutta sitä tuskin jaetaan verkon kautta.

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: