Bang Bang med social elegans

Lördagen den 23 juli hade jag möjligheten att uppföra en liten performance “Pondering in the Park” i Basel, Schweiz, inbjuden av Hanga Séra och Elsbeth Caroline Iten. De organiserade en tillställning som de kallade Performance as Research i samband med utställningen Bang Bang – translocal histories of performance art i Tinguely muséet. Det var relaterat till ett av de teman som ingick i det omfattande programmet i museiparken, social elegans. På lördagen uppträdde Pinar Derin Gencer, Elsbeth Carolin Iten, Hanga Séra och jag. Och på söndagen var det en paneldiskussion där Malgorzata Sady, Pawel Korbus och Ewa Zarzycka från Polen också var med. Fokus var snarare på performance konst än på performance som forskning. Mer information om utställningen och programmet, som fortsätter till 21.8. finns här.

Jag är tacksam för möjligheten att pröva en liten performance i två delar med en gammal idegran som växer i parken, och som jag valde för att det inte växte några tallar nära muséet. Jag bad åskådarna fundera på om vi kunde inkludera träden i vår idé om det sociala. Den första delen handlade om dokumentation och jag bad åskådarna dokumentera mitt balanserande med idegranen som de ville från sitt eget perspektiv. Den andra delen handlade om deltagande och jag bjöd åskådarna att pröva på samma balanseringsakt tillsammans med mig och trädet. En sida på RC plattformen innehåller ett lags kollage av dokumentationen.

testar innan
foto Regula Michell
Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: