Bang Bang ja sosiaalinen eleganssi

Lauantaina 23 heinäkuuta minulla oli tilaisuus esittää pieni performanssi “Pondering in the Park” Baselissa, Sveitsissä Hanga Séran ja Elsbeth Caroline Itenin kutsumana. He järjestivät tapahtuman nimeltä Performance as Research näyttelyn Bang Bang – translocal histories of performance art yhteydessä Tinguely museossa. Se liittyi teemaan sosiaalinen eleganssi, joka oli yksi laajan, museon puistossa järjestetyn oheisohjelman teemoista. Lauantaina Pinar Derin Gencer, Elsbeth Carolin Iten, Hanga Séra ja minä esitimme performanssit. Sunnuntaina oli paneelikeskustelu jossa olivat mukana myös Malgorzata Sady, Pawel Korbus ja Ewa Zarzycka Puolasta. Fokus oli performanssitaiteessa ennemmin kuin esityksessä tutkimuksena (performance as research). Lisätietoja näyttelystä ja ohjelmasta, joka jatkuu 21.8. asti löytyy täältä.

Olen kiitollinen tilaisuudesta kokeilla pientä kaksiosaista performanssia vanhan marjakuusen kanssa puistossa, jonka valitsin koska museon lähellä ei kasvanut mäntyjä. Pyysin katsojia miettimään mitä jos sisällyttäisimme puut käsitykseemme sosiaalisesta? Ensimmäinen osa käsitteli dokumentaatiota ja pyysin katsojia dokumentoimaan tasapainoiluni marjakuusen kanssa haluamallaan tavalla omasta näkökulmastaan. Toinen osa käsitteli osallistumista ja kutsuin katsoja kokeilemaan samaa toimintaa yhdessä minun ja puun kanssa. RC-alustalla on sivu joka sisältää eräänlaisen kollaasin dokumentaatiosta.

testi ennen esitystä
kuva Regula Michell
Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: