Saaren mäntyjen kanssa

Melkein kaksi viikkoa Saaren kartanon residenssissä projektin In Light of Plants (katso esittely) kanssa on ohi ja kirjoitan nämä muistiinpanot junassa matkalla takaisin Helsinkiin. Pääasiallinen työmme koostui yhteisistä keskusteluista esittelyjen tai alustusten pohjalta, mutta tein myös joitakin omia kokeiluja ja myös melko lailla päiväkirjamerkintöjä. Paitsi viiden ihmisen kanssa – Sonya Schönberger, Feral Practices (eli Fiona MacDonald), Anna Souter, Egle Oddo ja Soko Hwang – työskentelin toistuvasti neljän männyn kanssa, Jaakobin ladon vieressä kasvavan männyn (katso kuva yllä), puutarhassa kasvavan männyn, jonka kanssa harjoittelin aamuin illoin, Silakkarin näköalapaikalla kalliolla meren rannalla kasvavan männyn, jonka kanssa äänitin kolme keskustelua ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä Makedonian männyn (Pinus peuce), jolle kirjoitin kirjeen ja jonka kanssa esiinnyin sen jättikokoisista männyistä tehdyssä asussa. Videokokeilut on tallennettu RC-alustalle omalle sivulleen tänne, ja päiväkirjamerkintäni, suomenkieliset mietteet omalle sivulleen tänne. Kolme keskustelua Silakkarin männyn kanssa on lisäksi julkaistu jaksoina podcastissa Puhetta puille Soundcloudissa täällä. Residenssi oli erilainen kuin odotin, mutta inspiroiva ja tuottoisa, ja toivon todella että voimme jatkaa työskentelyä jossakin muodossa.

With the Saari pine (aamu ja ilta 4.8.2022)

Silakkarin männylle – To the Silakkari pine 1, 2, 3

Dear Pinus peuce, With the Macedonian Pine ja Dressed in Cones

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: