Vandrar i skogen

Under min sista vistelseperiod i Bodafors lekte jag med min gamla GoPro kamera, och vandrade på skogsstigarna omkring villan där jag bodde. Jag hade kameran fäst i pannan och vandrade längs den utvalda stigen först framåt (söderut) och så tillbaka (norrut). När jag editerade infattade jag en mindre bild av vandringen tillbaka i den större bilden (söderut i bilden norrut och norrut i bilden söderut) som framgår av bilderna här nedan. Det första bildparet visar början och slutet på vandringen söderut och det andra bildparet visar början och slutet på vandringen norrut längs samma stig.

På en skogsstig på andra sidan järnvägen använde jag samma system på en stig som bildade nästan en cirkel i sig själv så väderstrecken var inte användbara. Jag kallade de två riktningarna vänster och höger istället, utgående från startpunkterna. Här nedan kan man se först början och slutet på stigen med start till vänster och så början och slutet på stigen med start till höger. Och vandringen i motsatt riktningar igen infattad i den större bilden.

Min plan var att låta vandringarna bli de sista experimenten. För några dagar sedan funderade jag trots allt ifall jag borde skriva ett brev till en tall, eftersom jag dittills närmat mig alla tallar genom att tala, på svenska. Kvällen den 25 gjorde jag ett försök med en tall nära sjön och skrev ett litet brev på engelska. Jag gjorde ett nytt försök och skrev ett längre brev till samma tall den 27 och tillsatte breven som textning på videorna. För att visa något av tallen och inte enbart mig sittande på en stubbe, infattade jag en bild på trädkronan eller en video av tallen inspelad med min telefon i basbilden, och använde därmed delvis samma teknik som med vandringarna. Att avsluta med brev kändes som ett lämpligt sätt att avrunda min vistelse, emedan jag på så sätt kunde uttrycka min tacksamhet till organisatörerna och till tallarna. Videorna finns i slutet på sidan där alla mina experiment i Bodafors finns dokumenterade, här.

*

*

*

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: