Kävelyä metsässä

Viimeisenä oleskeluaikanani Bodaforssissa leikin vanhalla GoPro kamerallani, kävellen metsäpoluilla huvilan ympäristössä, jossa asuin. Kamera otsallani kuljin valitsemaani polkua ensin yhteen suuntaan (etelään) ja sitten takaisin (pohjoiseen). Editoidessa upotin pienemmän kuvan paluumatkan kävelystä laajempaan kuvaan (eteläänpäin pohjoiseen kuvaan ja pohjoiseen päin eteläiseen kuvaan) kuten kuvapareista tässä alla voi nähdä. Ensimmäinen pari kuvaa etelään suuntautuneen kävelyn alkua ja loppua, ja toinen pari pohjoiseen suuntautuneen kävelyn alkua ja loppua samalla polulla.

Metsässä rautatien toisella puolella käytin samaa systeemiä polulla, joka itsessään muodosti melkein ympyrän, joten ilmansuunnista ei ollut hyötyä. Sen sijaan kutsuin kahta eri suuntaa vasen ja oikea, lähtöpisteen perusteella. Tässä alla voi nähdä ensin vasemmalta alkavan polun alun ja lopun ja sitten oikealta alkavan polun alun ja lopun. Ja vastakkaiseen suuntaan kuvattu kävely taas upotettuna laajempaan kuvaan.

Suunnitelmani oli jättää kävelyt viimeisiksi kokeiluikseni. Pari päivää sitten mietin kuitenkin pitäisikö minun sittenkin kirjoittaa kirje männylle, koska toistaiseksi olin lähestynyt kaikkia mäntyjä puhumalla, ruotsiksi. 25 päivän iltana tein kokeilun järven lähellä kasvavan männyn kanssa ja kirjoitin pienen kirjeen englanniksi. Tein uuden yrityksen ja kirjoitin pidemmän kirjeen samalle männylle 27 päivänä ja lisäsin kirjeet tekstityksenä videoihin. Näyttääkseni jotakin männystä eikä vain minusta istumassa kannolla, upotin kuvan latvuksesta tai puhelimella kuvattua videokuvaa männystä peruskuvaan, käyttäen siten tietyssä mielessä samaa tekniikkaa kuin kävelyiden yhteydessä. Kirjeisiin lopettaminen tuntui asianmukaiselta tavalta päättää oleskeluni, koska sillä tavalla saatoin ilmaista kiitollisuuteni järjestäjille ja myös männyille. Videot löytyvät saman sivun alalaidasta, jolle kaikki kokeiluni Bodaforsissa on dokumentoitu, eli täältä.

*

*

*

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: