Vuoden toinen mänty

Vuoden ensimmäisen viikon aikana ryhdyin harjoittelemaan päivittäin suuren Helsingin Kaivopuistossa kasvavan männyn kanssa, ensin teen taijin puuasennon sen vierellä ja sitten seison ja pidän sen oksasta kiinni. Toisella viikolla, 10 tammikuuta alkaen olen alkanut harjoitella päivittäin Nobelpuistossa Tukholmassa kasvavan männyn kanssa (katso kuva). Teen ensin taas taijin puuasennon, nousen sitten varpailleni ja kurkotan ylös käsivarret koholla pitäen kiinni oksista tasapainon takia ja lopuksi nojaan puunrunkoon tai toiseen rungoista, sillä se on jakautunut kahtia. Päivittäin harjoitteleminen tarkoittaa niinä päivinä kun olen kussakin kaupungissa. Tässä vaiheessa voin vain todeta että nämä kaksi mäntyä ovat hyvin erilaiset. Helsingin mänty on vanha ja seisoo verrattain yksinään rinteessä, kun taas Tukholman mänty on nuorempi, rungoltaan kahtia jakautunut ja kasvaa muiden puiden joukossa kalliolla. Helsingin männyn saan kuvattua melkein kokonaan, mikä merkitsee, että ihmishahmo on pikkuruinen. Tukholman männyn joudun kuvaamaan paljon lähempää ja siten vain osittain – etäämpää se peittyisi muihin puihin – ja ihmishahmo on siksi suhteessa isompi. Kuvat vierailuistani kummankin luona löytyvät täältä

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: