Tallar på Örö

En plötslig möjlighet att besöka Örö, till följd av en avbokning, är definitivt något att utnyttja och jag bestämde mig därför att besöka Örö för en del av den tid som jag skulle ha tillbringat i Stockholm. Synbarligen kan man få en hel del gjort på mindre än en vecka, Jag gjorde ett experiment där jag besökte eller gjorde bekantskap med en tall varje dag och spelade in en video och ett improviserat samtal med den tallen. Bilden här ovan är av en tall som jag övervägde att samtala med, men avstod. Att välja tallen tog sin tid men det mest tidskrävande var nog at editera och ladda upp materialet, i synnerhet som jag också gjorde en episod till podden Talar med träd av varje möte. För de första samtalen planerade jag ämnena jag skulle prata om, även om jag ofta kom att tänka på helt andra saker när jag satt hos tallen. De två sista samtalen var inte så väl förberedda och därför också längre, paradoxalt nog. Alla videon och också utskrifterna av texterna finns på RC-plattformen här. Och de sex samtalen på engelska bildar också en spellista på Soundcloud, Pondering with Örö Pines, här. Stillbilder från videorna på alla sex tallar finns att se som ett galleri här nedanför:

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: