Återbesök hos tallen och andra videoarbeten

Utställningen “Återbesök hos tallen och andra videoarbeten” i Telegrafgalleriet på Stora Räntan 24.5 till 5.6. består av två delar, helt konkret, med rummet delat av ett slags draperi gjort av gamla flyers till en utställning i samma utrymme år 2007. I utrymmet till vänster finns arbeten med tallen på Stora Räntan, som jag besökte på nytt i våras (se bilden ovan) och som jag uppträdde med under hundens år 2006-2007. Det första återbesöket skedde redan i februari 2018 och de ursprungliga time-lapse videorna, årets och dygnets kretslopp, är infattade i den 16 minuter långa realtidssessionen där jag sitter i trädet, som syns här nedan. Videorna kan också ses på en sida som dokumenterar utställningen på RC plattformen, här .

I utrymmet till höger, på andra sidan draperiet, finns en samling videarbeten uppförda tillsammans med tallar på Örö under åren 2020 och 2021, uppräknade i alfabetisk ordning för ett slags “visning på begäran” . I själva verket visas i praktiken hela urvalet nonstop, synbarligen i timmar.

Listan med små bilder på alla videoarbeten finns till hands i utställningen och även här nedan.

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: