Residens i Bodafors

Bodafors, en liten ort eller ett litet samhälle i södra Sverige, tidigare känt för sina möbelfabriker, är omgivet av skog, men mest granskog, Som den stolta mottagaren av WARB (Wood Art Residency Bodafors) 2022 (se information på svenska här), reste jag dit ner på en rekognoseringstur över ett längre veckoslut innan jag tillbringar mera tid där i juli och den senare hälften av augusti. Min avsikt var att bekanta mig med några tallar eller furor som jag eventuellt kunde uppträda med, men det var lättare sagt än gjort. Det finns en bekväm aktivitetsbana och även en fin skogsstig nära den gamla villan som hyser residenset i övre våningen. Och det finns några tallar här och där, visserligen för det mesta mitt bland andra träd. Och de är alla väldigt höga. Den lilla traven med furustockar intill den mycket större traven med granstockar nära järnvägen fångade min uppmärksamhet och jag gjorde slutligen en liten performance med traven, som ett slags förrätt, som finns att se på RC-plattformen, här. Jag ser fram emot att återvända dit och utmana mig själv att komma på något annat än mina vanliga sätt att fundera med furor.

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: