Residenssi Bodaforssissa

Bodafors, pieni yhdyskunta tai taajama eteläisessä Ruotsissa, aiemmin tunnettu huonekaluteollisuudestaan, on kyllä metsien ympäröimä, mutta lähinnä kuusimetsien. Ylpeänä WARB (Wood Art Residency Bodafors) 2022 residenssin vastaanottajana (katso lisätietoja ruotsiksi täältä), lähdin käymään siellä tiedusteluretkellä pidennetyn viikonlopun verran ennen kuin vietän enemmän aikaa siellä heinäkuussa ja elokuun jälkipuoliskolla. Pääasiallinen tavoitteeni oli tutustua muutamiin mäntyihin, joiden kanssa voisin esiintyä, ja se olikin helpommin sanottu kuin tehty. Löysin kätevän ulkoilureitin ja myös hienon metsäpolun läheltä vanhaa huvilaa, jonka yläkerrassa residenssi sijaitsee. Ja mäntyjäkin on siellä täällä, vaikka ne ovat enimmäkseen muiden puiden joukossa. Ja ne ovat kaikki kovin korkeita. Pienehkö mäntytukkipino paljon suuremman kuusitukkipinon vieressä rautatien lähellä osui silmiini ja lopulta tein pienen esityksen tuon pinon kanssa eräänlaiseksi alkupalaksi, joka on nähtävillä RC-alustalla, täällä. Odotan jo innolla, että pääsen palaamaan sinne ja haastamaan itseni kehittämään jotakin muuta kuin tavanomaiset tapani miettiä mäntyjen kanssa .

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: