I Öskjuhlid skogen

Reykjavik är en trädgårdsstad nuförtiden, med massor av träd överallt, eller så verkar det i varje fall jämfört med mina minnen från mitt första besök för trettio år sedan. Den här gången bodde jag på ett hotell i stadens utkant, nära flygfältet för inrikesflyg och den skogsbeklädda kullen Öskjuhlid med byggnaden Perlan som ett landmärke på toppen. Orsaken till mitt besök var världskongressen för IFTR (International Federation for Theatre Research) Jag utnyttjade tillfället till att stanna några extra dagar för att leta efter tallar. Och jag behövde inte gå långt, för i Öskjuhlid skogen finns det gott om tallar också, även om de ser annorlunda ut än de vanliga tallarna (Pinus sylvestris) där hemma. Synbarligen är de något slags contortatallar (Pinus contort) även om jag inte är helt säker på det. De flesta av dem är rundare, mera buskliknande till formen och barken är grå. De tallar som jag valde att tala till och uppträda med var särskilt förvrängda, och erbjöd grenar att sitta på. Videorna finns att se på RC-platformen, här.

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: