Öskjuhlid metsässä

Reykjavik on puutarhakaupunki nykyään, paljon puita joka puolella, siltä ainakin vaikuttaa, verrattuna muistoihini ensimmäisestä vierailustani kolmekymmentä vuotta sitten. Tällä kertaa asuin hotellissa kaupungin laidalla, kotimaan lentokentän ja metsäisen Öskjuhlid kukkulan lähellä, jonka huipulla on maamerkkirakennelma Perlan. Syynä vierailuuni oli IFTR (International Federation for Theatre Research) mailman kongressi. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja vietin pari ylimääräistä päivää mäntyjä etsiskellen. Eikä minun tarvinnut niitä kaukaa hakea, sillä Öskjuhlid kukkulalla on myös paljon mäntyjä, vaikka ne näyttävätkin erilaisilta kuin tavanomaiset männyt (Pinus sylvestris) kotona. Ilmeisesti ne ovat jonkinlaisia kontortamäntyjä (Pinus contorta), vaikken ole siitä aivan varma. Useimmat ovat muodoltaan pyöreähkön pensasmaisia ja niiden kaarna on harmaa. Ne männyt, joiden kanssa keskustelin ja esiinnyin olivat erityisen vääntyneitä, koska ne tarjosivat oksia, joilla istua. Videot ovat nähtävissä RC-alustalla, täällä.

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: