Puistossa Ilm joen luona

Kolmannentoista SAR (Society for Artistic Research) konferenssin järjestäjänä toimi Bauhaus-Universität Weimar Saksassa, (katso konferenssin verkkosivut). Minulla oli tilaisuus tuoda oma panokseni pienen työpajan muodossa, jonka nimenä oli “Attending to Remarkable and Unremarkable Trees” eli suurin piirtein huomioida huomattavat ja huomaamattomat puut. Se on dokumentoitu erityiselle sivulle RC-alustalla, täällä, joka sisältää pienen videon yhdessä Park an der Ilm puistossa kasvavan männyn kanssa, joitakin mietteitä ja linkkejä. Käytännön tehtävänanto oli yksinkertainen: “Mene puun luo, joka vaikuttaa kutsuvalta. Huomioi puu mielestäsi sopivalla tavalla. Representoi tai kuvaa kohtaaminen jotenkin. Jaa jotakin kokemuksestasi muiden kanssa palatessasi.” Meitä ei ollut kovin monta, joten saatoimme mennä katsomaan useimmat valitut puut. Weimar on merkittävä paikka, kuin historiallinen assemblaasi, ja puisto on itsessään taideteos, joka ansaitsee asemansa Unescon maailmanperintökohteena.

Sitä seurannut 27. PSi (performance studies international) konferenssi Manillassa oli onneksi etätapahtuma verkon kautta (katso verkkosivut) joten saatoin osallistua kahteen Artistic Research Working Group:in eli taiteellisen tutkimuksen työryhmän järjestämään tapaamiseen 5-6.7 matkustaessani. Paitsi että esittelimme omat projektimme ensimmäisenä päivänä olimme työskennelleet pareittain valmistaen jonkinlaisen palautteen kahden muun jäsenen töille. Osa materiaalista, jonka valmistelin jo Reykjavikissa on nähtävissä RC:llä, täällä. Ja jossakin vaiheessa lisää materiaalia koko ryhmältä on luultavasti luettavissa ARWG blogissa.

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: