Med en spånperuk

Den sista veckan i juli i Bodafors lekte jag med en spånperuk gjord av “lockar” av spånor, som blivit över från Klara & Klaras arbete. De har varit i residens samtidigt med mig. De tre “lockarna” är fästa på ett hårband och den rätt tunga peruken är lätt att bära så länge trådarna inte går av, vilket de gjorde under båda inspelningssessionerna. Den första dagen vandrade jag längs skogsstigen nära skolan och klarade mig med nöd och näppe under en häftig regnskur. Den andra dagen valde jag en annan stig i samma skog och gjorde tre bilder, där jag först står orörlig en stund och sedan vandrar längs stigen in i skogen. Vandringsversionerna heter “With a Woodchip Wig” och bilderna där jag står stilla, som jag i själva verket tycker bättre om, heter “Dressed in Wood”. I den fjärde bilden (se ovan) sitter jag på en trädstam och den är kanske den mest intressanta, för där hjälper peruken mig att smälta samman med omgivningen. Alla videon finns att se på RC här (skrolla ner på sidan).

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: