Första höstveckorna i Helsingfors

Att åtrvända till tallarna i Helsingfors sammanföll med två små evenemang där jag visade gamla arbeten. Först deltog jag i “Konstrundan”, ett veckoslut av öppna arbetsrum (2-3.9.) med konstnärer som deltog runt om i landet. Jag täckte över fönstren i mitt arbetsrum för att skapa ett slags miniatyr biograf för att visa uppträdanden med tallar på Örö gjorda 2020 och 2021 som en del av projektet Möten med betydande och obetydliga träd. Videon på bilden här nedan är en gammal performance på ön Stora Räntan, Year of the Dog – Sitting in a Tree (2007), bara en testbild.

Det andra evenemanget var en utställning av media konst (10-18.9) organiserad av Muu galleriet, som tidigare uppskjöts på grund av pandemin, och jag hade redan glömt bort den. Arbetet som jag föreslagit till utställningen, Year of the Pig with a Tatarian Maple (2019), gjort i Stockholm, visas som en snabbare miniversion ursprungligen avsedd att betraktas i mobil. Den har ingenting att göra med tallar.

Min huvudsakliga prestation angående att fundera med furor var ett samtal med den lutande tallen söndagen den 11 september, den sista soliga dagen på ett tag. Den här gången talade vi om autoteori och också lite om tallarnas skrift. Videon finns på RC som vanligt, här, och pod episoden (pine-15) finns på SouncCloud, här.

*

*

*

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: