Syksyn ensi viikot Helsingissä

Paluu Helsingin mäntyjen luokse osui yksiin kahden pienen tapahtuman kanssa, joiden puitteissa esittelin vanhoja töitä. Ensiksi osallistuin “Konstrundan” tapahtumaan, avoimet ovet työhuoneisiin viikonloppuun, johon osallistui taiteilijoita ympäri maata. Minä peitin työhuoneeni ikkunat ja viritin eräänlaisen elokuvateatterin pienoiskoossa näyttääkseni esityksiäni mäntyjen kanssa Örössä, jotka tein 2020 ja 2021 osana hanketta Kohtaamisia huomattavien ja huomaamattomien puiden kanssa. Video kuvassa alla on vanhasta esityksestä Harakassa, Year of the Dog – Sitting in a Tree (2007), pelkkä testikuva.

Toinen tapahtuma oli Muu gallerian järjestämä Mediataiteen tori näyttely (10-18.9), joka lykättiin aikoinaan pandemian takia ja jonka olin jo unohtanut. Työ, jonka olin ehdottanut näyttelyyn, Year of the Pig with a Tatarian Maple (2019) on tehty Tukholmassa ja se on esillä nopeutettuna miniversiona, joka on alunperin tehty katsottavaksi mobiililaitteista. Sillä ei ole mitään tekemistä mäntyjen kanssa.

Pääasiallinen saavutukseni mitä mäntyjen kanssa miettimiseen tulee oli keskustelu makaavan männyn kanssa sunnuntaina 11 syyskuuta, viimeisenä aurinkoisena päivänä, ainakin vähään aikaan. Tällä kertaa keskustelimme autoteoriasta ja myös hiukan mäntyjen kirjoituksesta. Video on nähtävissä RC:llä kuten tavallista, täällä, ja podcast jakso (Pine-15) kuultavissa SoundCloudissa, täällä.

*

*

*

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: