Mäntyjen kesken

Viikko Tukholmassa keskellä tammikuuta seuraamassa SKH:n (Tukholman Taideyliopiston) tutkimuspäiviä tarjosi tilaisuuden tehdä ensimmäinen kokeilu kirjeenvaihdosta mäntyjen kesken (Tallar emellan). Ensimmäinen kirje, jonka kirjoitin (‘sanelusta’) männyn luona kalliolla Nobelparken puistossa on jo Research catalogue alustalla: Tallar emellan (Between Pines). Ajatuksena on, että luen sen ääneen männylle mäellä Kaivopuistossa Helsingissä ja kirjoitan vastaavasti (‘sanelusta’) kirjeen sen männyn luona. En kuitenkaan ole oikein tyytyväinen kuvittelemiseen, jota tämän tapainen kommunikaatio edellyttää. Kun puhuttelen mäntyä minun ei tarvitse kuvitella mitään sen kummempaa, mutta kun kirjoitan kirjeen männyn nimissä, ikäänkuin mänty kommunikoisi, joudun keksimään ja leikkimään. Mutta ehkä voin vaihteeksi hiukan hassutella …

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: