I Stockholm igen

Den femte februari återvände jag till tallen i Nobelparken i Stockholm och läste brevet från tallen i Brunnsparken i Helsingfors skrivet den 31 januari. Jag hade skrivit ut det på papper på stadsbiblioteket och klistrat fast det i min anteckningsbok. När det var dags att skriva ett svar, bestämde jag mig för att se ifall jag kunde tala från ‘diktamen’ istället, lutade mig intill tallen och försökte höra vad den hade att säga. Det kändes ännu klumpigare än att sitta och skriva, även om det givetvis var enklare med tanke på snöyran. Och min plan är nu att läsa upp en utskrift av brevet till tallen i Helsingfors från min telefon, att läsa och spela in samtidigt, för att undvika onödiga pappersutskrifter. Jag har fortfarande inte hittat det rätta sättet att utveckla det här meningsutbytet eller den här dialogen tallar emellan, men skall fortsätta att undersöka olika alternativ. Jag lägger dem alla på en RC-sida, här. Jag har också klippt ihop mina besök förra året hos tallen intill, på en egen sida, här.

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: