Tukholmassa taas

Viides helmikuuta palasin männyn luo Nobelparken puistossa ja luin 31 tammikuuta kirjoitetun kirjeen Kaivopuiston männyltä Helsingissä. Olin tulostanut sen paperille kaupunginkirjastossa ja kiinnittänyt muistikirjaani. Kun oli aika kirjoittaa vastaus, päätin kokeilla voisinko sen sijaan puhua ‘sanelusta’, nojasin mäntyyn ja yritin kuulla mitä sanottavaa sillä oli. Se tuntui vielä istumista ja kirjoittamista kömpelömmältä, vaikka tietysti helpommalta lumipyryä ajatellen. Ja suunnitelmani on lukea puhtaaksi kirjoitettu kirje taas männylle Helsingissä puhelimeltani, lukien ja äänittäen samanaikaisesti, välttääkseni turhia paperitulosteita. En ole vielä löytänyt oikeaa tapaa kehitellä tätä ajatusten vaihtoa tai vuoropuhelua mäntyjen kesken, mutta jatkan vaihtoehtojen kokeilemista. Lisään ne kaikki RC-sivulle, tänne. Olen myös koostanut vierailuni lähistöllä kasvavan männyn luona viime vuonna, erilliselle sivulle, tänne.

Published
Categorized as Suomeksi

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: