Är det för sent att börja tala med träd?

Det var rubriken på min presentation på SAR (Society for Artistic Research) konferensen Too early – Too late i Trondheim, Norge, den 19-21 April, se konferensens hemsida. Materialet till mitt bidrag finns öppet på nätet, här. Jag deltog också i ett samtal om aktuella frågor kring utvecklandet av JAR (Journal for Artistic Research), som jag varit med om från början. Bilden ovan är från en kort video som jag gjorde för det samtalet.

En annan viktig tillställning, som jag inte skrivit något om här, var symposiet Approaching Plants: Studying Human-Plant Relations Beyond Disciplines, som ägde rum en månad tidigare, den 23-24 mars, i Würzburg, Tyskland, organiserat av universitetet i Würzburg i deras botaniska trädgård. Min korta presentation, som också utnyttjade en pod episod som exempel, finns öppet på nätet, här.

Förutom att jag deltar i dylika särskilda tillställningar fortsätter jag med mina pod episoder Pondering with the Pine in the Park, här, och med mina söndagssamtal på finska med tallen på Fölisön, här, och även utbytet på svenska mellan tallarna i Helsingfors (här) och Stockholm (här). Så jag hoppas att det inte är för sent att börja tala med träd…

Published
Categorized as Svenska

By Annette Arlander

artist

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: